Gröna 2

Smilla

Smilla
Smilla

Bichon havanais-tik. Smilla var mycket blyg när hon först började på dagis. Men nu har hon blivit mycket modigare och är ganska tuff. Säger ifrån när hon inte vill vara med och känner sig trygg i sin grupp. När Smilla kommer till dagis har hon så bråttom in att vi fröknar ibland kan bli utskällda av henne om vi inte är tillräckligt snabba att släppa in Smilla till kompisarna 😀

Bella

bella
Bella

Boston terrier-tik. Bella var lite försiktig i början men när hon väl fann sin favorit kompis , Leffe så blev allt lite lättare. Leffe är alltid den hon hälsar på först på morgonen, Bella är nog en liten busig tjej innerst inne och skulle nog hemskt gärna busa loss med Leffe, men hon vet ju att man inte får det för fröken så hon sköter sig snällt.

Leffe

Leffe
Leffe

Bichon havanais-hane. Leffe är alltid super glad när han kommer till dagis. Fröknarna har pusskalas på morgonen när han kommer. Ett måste för Leffe är att han måste hälsa på alla sina rumskompisar innan har går och lägger sig tills vi skall gå ut. Leffe är ett riktigt busfrö och förstår inte varför man inte får busa med rumskompisarna dagarna i enda.

Tessa

Tessa

Tessa (Labrador) – På morgonen springer Tessa in till sitt rum för att se om favoritkompisen Sixten har kommit. Hon tar ett varv och hälsar på alla och ger dom en liten puss i farten. Hon är bra kompis med alla i sin grupp och tycker att man hade kunnat busa hela dagen lång men efter ett tag när fröknarna har fått säga till att man inte får busa lägger hon sig till rätta i en korg och suckar högt men somnar sen gott. På eftermiddagen när man släppt ut Tessa till husse/matte vill hon gärna busa och inte bli kopplad alls, att ta någon av personalens skor och bära omkring på är ju hur mycket roligare som helst enligt Tessa.

Zezam

Zezam
Zezam

Lagotto- hane. Zezam är som många andra i vår stora grupp ett riktigt busfrö. Om man inte har ögonen på honom kan han plötsligt flyga runt i rummet som en flipper kula, från soffa till soffa för att få med sig någon annan i rummet på sitt race. Men han är inte bara busig han är även ganska duktig på att lyssna när fröken talar om att vi inte tillåter flipperkulor på dagis och myser gärna tillsammans under en filt i soffan.

Desmond

desmond
Desmond

Västgötaspets-hane. Desmond blev snabbt allas favorit här på dagis, han är väldigt mysig och vill gärna sitta i knät eller bli omkring buren, trots att han inte är så liten. Favoritkompisen på dagis är Ellie, de började samtidigt och är lika gamla, de ligger nästan alltid tätt intill varandra och myser, eller smygbusar. Ute skuttar Desmond helst lite bakom de andra, där är det extra lätt att hitta på bus, för fröken kan ju inte både titta bakåt och gå samtidigt  Desmond är en liten pratkvarn och talar glatt om hur lycklig han är både när han kommer och när han går hem.

Ellie

DSC_0890
Ellie

Lagotto-tik, Ellie är en väldigt mjuk och mysig tjej som charmade alla hundvännerna från första dagen. Hon ligger gärna nära kompisarna och myser under vilan och småbusar gärna när fröken tittar bort. Hon skuttar glatt bredvid på promenaden och tycker att det mesta i livet är kul och spännande, en liten glädjespridare.

Zenta

DSC_0038
Zenta

Bostonterrier-tik. Zenta är en sprallig tjej som älskar alla, hon tycker även att alla borde älska henne. Hon är ju både söt och rolig. Hon vill helst av allt leka hela dagen och tycker som de flesta andra av våra busiga hundar att vår regel om att inte busa inomhus borde slopas, demokrati borde gälla  Men Zenta har också en mysig sida och gillar att ligga tätt tätt bredvid en kompis eller fröken på vilan.

Harry

Harry

Harry (Pumi) – Harry är en pratglad kille som gärna vill diskutera med fröknarna hela dagarna. Ibland när han vill vara ifred så kryper han in under sängen där får han lite lugn och ro. Men oftast hittar man Harry i soffan på rygg med alla fyra tassar upp i vädret. Under vilan så vet han inte hur go han ska vara utan buffar och gnider sig och kli på bakdelen är en favorit. Men det bästa på hela dagen är när han ska hem, då springer han ut som en kanon till matte/husse och hoppar jämfota.

Bengan

Mer information kommer snart…

Maddox

003
Maddox

Bolognese-hane. Maddox är ett litet bus troll. Han älskar allt och alla och vill helst av allt pussas med både fröknar och hundar hela dagarna. När han kommer på morgonen är han super glad och hinner knappt vänta  på att han ska få av sig kopplet. Han rusar in och kollar vem som kommit innan honom, när alla fått sin morgon puss så förvandlas Maddox till en fluffig liten boll då han rullar ihop sig i soffan, gärna bredvid någon av kompisarna.  Maddox har en härlig energi och ett positivt sätt som gör en på gott humör. 

Dexter

Dexter

Schipperke-kastrat. Dexter är vårt lilla busfrö och en RIKTIG tjejtjusare. Han tyckte till en början att  rumskompisen Sixten var en jobbig prick som mest var i vägen i jakten på tjejerna. Det är nu glömt och Dexter och Sixten är idag kompanjoner och hittar ständigt på nya hyss ihop. När han inte busar så vill han helst av allt ligga på soffans ryggstöd där han kan ha uppsikt över alla. Men Dexter charmar också fröknarna genom att ställa sig på bakbenen och sträcka upp framtassarna som för att kramas. Ett riktigt charmtroll helt enkelt!

Sixten

blandat 2010-09-15 025
Sixten

Labrador-hane. Sixten var en av de hundar som började hos oss när han var 6 månader, vilket han tydligt visade genom att hitta på massa bus när han var ny. Sixtens motto verkar vara ” Det blir aldrig tråkigare än man gör sig”. Han är en mycket glad hund som lätt smittar av sig med sin positiva och vänliga energi. Svansen viftar även när han sover:) Trots Sixtens unga ålder lärde han sig dagisets rutiner snabbt och gör nästan alltid vad fröknarna ber honom om.