Stora gruppen

Smilla

Smilla
Smilla

Bichon havanais-tik. Smilla var mycket blyg när hon först började på dagis. Men nu har hon blivit mycket modigare och är ganska tuff. Säger ifrån när hon inte vill vara med och känner sig trygg i sin grupp. När Smilla kommer till dagis har hon så bråttom in att vi fröknar ibland kan bli utskällda av henne om vi inte är tillräckligt snabba att släppa in Smilla till kompisarna 😀

Bella

bella
Bella

Boston terrier-tik. Bella var lite försiktig i början men när hon väl fann sin favorit kompis , Leffe så blev allt lite lättare. Leffe är alltid den hon hälsar på först på morgonen, Bella är nog en liten busig tjej innerst inne och skulle nog hemskt gärna busa loss med Leffe, men hon vet ju att man inte får det för fröken så hon sköter sig snällt.

Leffe

Leffe
Leffe

Bichon havanais-hane. Leffe är alltid super glad när han kommer till dagis. Fröknarna har pusskalas på morgonen när han kommer. Ett måste för Leffe är att han måste hälsa på alla sina rumskompisar innan har går och lägger sig tills vi skall gå ut. Leffe är ett riktigt busfrö och förstår inte varför man inte får busa med rumskompisarna dagarna i enda.

Winston

Winston
Winston

Cockerspaniel-hane. Winston är nog en av de gladaste hundarna som vi har på dagis. När han kommer på morgonen så viftar han inte bara på svansen utan på hela bakre halvan av kroppen och går runt så i hela rummet tills han hälsat på alla kompisar. Han är genomsnäll och om han skulle störa någon som inte vill bli störd och kanske morrar till så lägger han sig platt som en pannkaka för att verkligen visa att han inte vill något illa. Inne gillar han att ligga nära nära, medans han ute är som förbytt och är ett energi knippe som sipprar ut både här och där i form av att titta på fåglar(gärna springa efter dem om han får), busa i smyg med vännerna eller snurra sig ett eller fler varv runt frökens ben. Men allt detta med den ständigt viftande svansen.

Zezam

Zezam
Zezam

Lagotto- hane. Zezam är som många andra i vår stora grupp ett riktigt busfrö. Om man inte har ögonen på honom kan han plötsligt flyga runt i rummet som en flipper kula, från soffa till soffa för att få med sig någon annan i rummet på sitt race. Men han är inte bara busig han är även ganska duktig på att lyssna när fröken talar om att vi inte tillåter flipperkulor på dagis och myser gärna tillsammans under en filt i soffan.

Desmond

desmond
Desmond

Västgötaspets-hane. Desmond blev snabbt allas favorit här på dagis, han är väldigt mysig och vill gärna sitta i knät eller bli omkring buren, trots att han inte är så liten. Favoritkompisen på dagis är Ellie, de började samtidigt och är lika gamla, de ligger nästan alltid tätt intill varandra och myser, eller smygbusar. Ute skuttar Desmond helst lite bakom de andra, där är det extra lätt att hitta på bus, för fröken kan ju inte både titta bakåt och gå samtidigt  Desmond är en liten pratkvarn och talar glatt om hur lycklig han är både när han kommer och när han går hem.

Ellie

DSC_0890
Ellie

Lagotto-tik, Ellie är en väldigt mjuk och mysig tjej som charmade alla hundvännerna från första dagen. Hon ligger gärna nära kompisarna och myser under vilan och småbusar gärna när fröken tittar bort. Hon skuttar glatt bredvid på promenaden och tycker att det mesta i livet är kul och spännande, en liten glädjespridare.

Zenta

DSC_0038
Zenta

Bostonterrier-tik. Zenta är en sprallig tjej som älskar alla, hon tycker även att alla borde älska henne. Hon är ju både söt och rolig. Hon vill helst av allt leka hela dagen och tycker som de flesta andra av våra busiga hundar att vår regel om att inte busa inomhus borde slopas, demokrati borde gälla  Men Zenta har också en mysig sida och gillar att ligga tätt tätt bredvid en kompis eller fröken på vilan.

Sally

20160428_101843
Sally

Sheltie-tik. Sally är en försiktig liten dam som gillar att sitta i knät och mysa. Hon vill ha ordning och reda runt omkring sig, då känner hon sig trygg. Sally är mjuk i sitt sätt och anstränger sig alltid för att uppföra sig så bra som möjligt. Hon trippar snällt vid sidan ute på promenaden och tar gärna en godbit eller två som tack för gott uppförande 

Juno

006
Juno

Kelpie-tik. Juno är en väldigt mjuk och mysig tjej som trivs som fisken i vatten på dagis. Hon gillar att stå i centrum och få uppmärksamhet från killarna i gruppen och hon gillar all uppmärksamhet som fröken ger också. Hon gillar att springa och leka i rastgården och tycker att rummet kan klassas som rastgård också, iallafall ibland på den där långa tråkiga vilan som vi fröknar envisas med att ha. Men det är inte bara fart och fläkt som är uppskattat utan att krypa in under filten bredvid fröken är också helt ok, ibland  kan hon till och med råka somna djupt och snarka högt. På promenaden är Juno lyhörd och går gärna snällt vid sidan för en gotta.

Maddox

003
Maddox

Bolognese-hane. Maddox är ett litet bus troll. Han älskar allt och alla och vill helst av allt pussas med både fröknar och hundar hela dagarna. När han kommer på morgonen är han super glad och hinner knappt vänta  på att han ska få av sig kopplet. Han rusar in och kollar vem som kommit innan honom, när alla fått sin morgon puss så förvandlas Maddox till en fluffig liten boll då han rullar ihop sig i soffan, gärna bredvid någon av kompisarna.  Maddox har en härlig energi och ett positivt sätt som gör en på gott humör. 

Dexter

Dexter

Schipperke-kastrat. Dexter är vårt lilla busfrö och en RIKTIG tjejtjusare. Han tyckte till en början att  rumskompisen Sixten var en jobbig prick som mest var i vägen i jakten på tjejerna. Det är nu glömt och Dexter och Sixten är idag kompanjoner och hittar ständigt på nya hyss ihop. När han inte busar så vill han helst av allt ligga på soffans ryggstöd där han kan ha uppsikt över alla. Men Dexter charmar också fröknarna genom att ställa sig på bakbenen och sträcka upp framtassarna som för att kramas. Ett riktigt charmtroll helt enkelt!

Sixten

blandat 2010-09-15 025
Sixten

Labrador-hane. Sixten var en av de hundar som började hos oss när han var 6 månader, vilket han tydligt visade genom att hitta på massa bus när han var ny. Sixtens motto verkar vara ” Det blir aldrig tråkigare än man gör sig”. Han är en mycket glad hund som lätt smittar av sig med sin positiva och vänliga energi. Svansen viftar även när han sover:) Trots Sixtens unga ålder lärde han sig dagisets rutiner snabbt och gör nästan alltid vad fröknarna ber honom om.